Ukulele Akordu

Tuner İle Ukulele Akort Etme

İçinde bulunduğumuz çağ, tam anlamı ile teknoloji çağıdır ve bu çağ içinde hayatımızı kolaylaştıran pek çok yenilik yer almaktadır. A’dan Z’ye hayatların kolaylaşması sağlayan teknolojik gelişmeler ile birlikte internet teknolojileri alanında da gelişmeler kaydedilmektedir.

Günümüzde, hayatlarımızı kolaylaştıran internet teknolojileri ve gelişmeleri arasında yer alan applicationlar yani uygulamalar bulunmaktadır. Pek çok alanda kullanışlılığı olan uygulamalar, kullanıcılarına iyi bir deneyim sunmaktadır. Bu uygulamalar arasında yer alanlardan bir tanesi de; ukulele akortunun yapılmasına etki eden Tuner uygulamasıdır.

Ukulele Akort Aleti

Tuner uygulaması, ukulele müzik aletini çalanların tam anlamı ile bir çakısı olarak nitelendirilmektedir. Uygulama içerisinde yer alan chromatic tune butonuna basılarak ukuleleler akort edilebilmektedir.

Bu uygulama, kullanıcılarına akort dışında faydalar da sağlamaktadır. Örnegin; chord chart butonu, ukulele ile çalışabilecek olan tüm akorların parmak pozisyonlarını göstermektedir. Metronom butonu ise; müzik aletini çalan kişinin istediği tempoda çalmasına olanak sağlamaktadır.

Ukulele akortlarının yapılması amacı ile oluşturulan bu program tüm android cihazlarda ve IOS cihazlarda kullanılabilmektedir.

Ukulele Enstrümanı Nedir?

Ukulele, Portekiz çıkışlı olan fakat Hawaii’den dünyaya yayılan ve adını da Hawaii dilinden almış olan, dört teli bulunan gitar familyasına ait bir müzik aletidir. Bu müzik aleti, Portekiz’e gidip oradan Hawaii’ye geri dönen bir müzisyen tarafından oldukça beğenilmiştir. Ve böylelikle ukulele, Amerika Kıtası’ndan Avrupa’ya kadar taşınmıştır.

Ukulele 1959 yılı itibari ile giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. ÖÖzellikle filmlerde ünlü oyuncuların elinde gözükmesi, popülaritesini giderek arttırmıştır.

Özelliklerine ve boyutlarına göre dört farklı türe ayrılan ukulelenin türleri; soprano, concert, tenor ve baritonedur.

Ukulelenin Avantajları

Ukulelenin pek çok avantajları bulumaktadır, bu avantajlar kısaca şunlardır:

  • Fiyatı düşüktür. Her bütçeye göre ukulele satın alınabilmektedir.
  • Çocuklar için ve el yapısı küçük olan kişiler için oldukça uygundur.
  • Parmağı acıtmaz ve yormaz, aksine güçlendirir.
  • Online ortamlarda da satışı yapıldığı için ulaşmak kolaydır ve ürün çeşitliliği bulunmaktadır.
  • Çalması kolaydır; profesyonel müzik bilgisi gerektirmez.
  • Akort düzeninin yapılması, akort yerlerinin gösterilmesi ve istenilen ritimde çalınmasına yardımcı olacak olan mobil uygulaması bulunmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir